Het belang van thee bij Dim Sum

Samenvatting Artikel

Dim Sum is een Chinese maaltijd bestaande uit kleine gerechten geserveerd op kleine schaaltjes of borden. Het is populair in veel Aziatische landen, maar het is het populairst in Zuid-China. Dim Sum is meestal een brunch of lunch maaltijd die bestaat uit kleine gerechten zoals dumplings, Dim Sum buns, kroepoek, chow mein, wontons en vele andere gerechten. De gerechten worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en sommige gerechten worden geserveerd met groenten, vlees of vis. In dit artikel lees je meer over de gebruiken bij Dim Sum. 

Thee bij de Dim Sum

Het drinken van thee is een belangrijk en traditioneel onderdeel van de Dim Sum-ervaring. Het helpt om de maaltijden ritueel te verrijken. Zo wordt het drankje geserveerd bij de maaltijd en wordt het gebruikt om lekkernijen te versterken. Daarnaast drinkt men het ook tussen de maaltijden door. Waarom? De smaken in de mond worden hierdoor gereinigd en de kans op maagzuur vermindert. Bovendien wordt met thee de maaltijd verlengd, zodat gasten langer genieten van de Dim Sum-ervaring.

Speciale sauzen voor Dim Sum

Bij het eten van Dim Sum wordt gebruikgemaakt van verschillende sauzen. In de Chinese restaurants in Amsterdam is dit ook het geval. De verschillende hapjes eet je met verschillende sauzen, zo heb je pittige zuren en ook zoete sauzen. veel gebruikte sauzen voor Dim Sum zijn: chilisaus, oestersaus, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, pinda saus en zo zijn er nog meer sauzen waarmee jij jouw gerechten extra smaak geeft. Als jij Dim Sum wilt proberen dan mag je deze sausjes zeker niet uitsluiten en moet je de gerechten proberen met de verschillende sauzen voor een smaakrijke ervaring. 

Dim Sum een gedeelde ervaring

Dim Sum gerechten delen is een eeuwenoude gewoonte en het is gebruikelijk om familie en vrienden te verzamelen voor een gedeelde ervaring. Het wordt vaak geserveerd in grote manden per tafel in Dim Sum restaurants. Dim Sum werd vroeger veel gegeten met de handen, tegenwoordig gebruikt men vaak een vork. Na het dippen van het gerecht in de saus met een vork, is het gebruikelijk om de vork schoon te maken met een servet. De reden dat je jouw bestek schoonmaakt na het nemen van een hap is zodat de smaken niet mengen. 

Dit waren enkele leuke weetjes over Dim Sum die jij moet weten. Ga jij een keer Dim Sum eten, vergeet deze niet toe te passen. De thee versterkt de smaak van Dim Sum, waardoor je nog meer geniet van de lekkere hapjes. De thee is niet het enige wat extra smaak toevoegt aan de Dim Sum, er zijn nog vele sauzen die bijdragen aan een variatie van smaken. Dim Sum eten is een gedeelde ervaring dus wanneer je dit uitprobeert is het leuk dit te doen met familie en vrienden, want Dim Sum hapjes zijn er om te delen met jouw naasten. 

Waar kun je dim sum eten?

Ben jij benieuwd waar je dim sum kunt eten? Er is niets lekkerders dan het eten van dim sum.

Dim sum restaurants in Nederland

Zoek jij de beste dim sum restaurants in Nederland? Dim sum is werkelijk overheerlijk.

De Chinese keuken: dim sum en meer!

Ben je op zoek naar de lekkerste gerechten uit de Chinese keuken?

De lekkerste dim sums

Ben jij benieuwd wat de lekkerste dim sums zijn? Dim sums zijn enorm populair in Azië. En ook in Europa maken steeds meer mensen