De lekkerste dim sums

Samenvatting Artikel

De lekkerste dim sums feature image 01

Deze dim sums zijn werkelijk overheerlijk

Ben jij benieuwd wat de lekkerste dim sums zijn? Dim sums zijn enorm populair in Azië. En ook in Europa maken steeds meer mensen kennis met dim sum. En dat is niet zonder reden, want deze hapjes zijn enorm lekker. Genoeg om hier dan ook meer over te vertellen. In dit artikel kom je te weten wat dim sum precies is en wat de lekkerste dim sum hapjes zijn. Lees snel verder en ontdek alles over de lekkerste dim sums!

Wat is dim sum?

Dim sum is oorspronkelijk een Chinese manier van eten, waarbij allemaal kleine gerechtjes geserveerd worden. De manier van eten is vergelijkbaar met het eten van bijvoorbeeld tapas. Ook bij tapas worden allemaal kleine gerechtjes geserveerd die vervolgens met alle gasten aan tafel worden gedeeld. Dim sum is dus eigenlijk een verzamelnaam voor talloze kleine gerechtjes. Je kunt hierbij denken aan gestoomde rijstvellen en kleine loempia’s, maar ook aan dumplings, deegballetjes of kleine broodjes. En dat is slechts een kleine greep uit het aanbod.  Alle gerechten die onder dim sum vallen, worden op een geheel eigen manier klaargemaakt. Zo zijn er gerechtjes die gestoomd worden, maar ook gerechten die gebakken of gefrituurd worden. Ook kan dim sum zowel koud als warm worden geserveerd.

De lekkerste dim sum hapjes

Dim sum is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is niet voor niets, want deze hapjes zijn ongelofelijk lekker. Op dit moment is de Zuid-Koreaanse dim sum het meest populair. Hieronder hebben wij de lekkerste dim sum voor je op een rijtje gezet.

Ha Kau

Ha Kau is zeer bekende dim sum. Spreken we over Ha Kau, dan hebben we het ook wel over en deegzakje gevuld met garnalen. Deze dumpling wordt gestoomd geserveerd. Je kunt deze dim sum in diverse Aziatische groothandels of toko’s kopen als diepvries variant of in Aziatische restaurants eten.

Gyoza mandu

Ook Gyoza mandu is een erg lekkere dim sum en de laatste jaren flink populair geworden. De Gyoza mandu komt officieel uit Japan, maar de Zuid-Koreanse gyoza mandu is op dit moment zeer populair. Je kunt ze bij diverse Aziatische groothandels bestellen, maar ook eten in Aziatische restaurants. 

Sieuw Mai

Naast de Ha Kau en de Gyoza mandu is ook Sieuw Mai een van de meest populaire en bekende dim sums. Siu Mai is ook wel een dumpling in een speciaal wonton velletje. De bovenkant hiervan is open. Deze dim sum wordt doorgaans gevuld met varkensvlees. Echter, deze kan ook met rundvlees of kip worden gevuld. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Proef eens Sieuw Mai in een Aziatisch restaurant of ga zelf aan de slag in de keuken met het maken van Sieuw Mai.

Proef dim sum

Kun jij niet wachten om al deze lekkere dim sums te proeven? Kijk dan eens online rond voor de lekkerste dim sum recepten en maak de lekkerste dim sums in de keuken of ga hier speciaal voor naar een restaurant met uitstekende dim sum.

Het belang van thee bij Dim Sum

Dim Sum zijn kleine gerechten en worden geserveerd op kleine schaaltjes of borden. Lees hier meer over het belang van thee bij Dim Sum.

Waar kun je dim sum eten?

Ben jij benieuwd waar je dim sum kunt eten? Er is niets lekkerders dan het eten van dim sum.

Dim sum restaurants in Nederland

Zoek jij de beste dim sum restaurants in Nederland? Dim sum is werkelijk overheerlijk.

De Chinese keuken: dim sum en meer!

Ben je op zoek naar de lekkerste gerechten uit de Chinese keuken?