De Chinese keuken: dim sum en meer!

Samenvatting Artikel

De Chinese keuken dim sum en meer feature image 01

Dit zijn de lekkerste gerechten uit de Chinese keuken

Ben je op zoek naar de lekkerste gerechten uit de Chinese keuken? China is beroemd om haar lekkere dim sum hapjes, maar China is nog veel meer dan dat. China heeft diverse lekkere traditionele gerechten om je vingers bij af te likken. Wij zochten uit wat de lekkerste gerechten uit China zijn en hebben ze voor je op een rij gezet. Zo weet je wat je absoluut eens moet proberen als je in China bent of een Chinees restaurant bezoekt. Lees snel verder en ontdek meer! 

Dim sum

Dim sum is ontstaan in de Chinese provincie Guangdong. Het zijn allemaal kleine hapjes die op verschillende manieren kunnen worden geserveerd. Het kunnen zoete of hartige hapjes zijn, koude of warme hapjes, maar ook hapjes die zijn gestoomd, gebakken of gefrituurd. Waar je precies aan kunt denken bij dim sum? Denk bijvoorbeeld aan kleine loempiaatjes, wraps of kleine taartjes. Dim sum betekent ook wel ‘het hart rakend’. Deze hapjes waren dan ook bedoeld om een bepaalde indruk achter te laten. Het zijn meer een soort snacks voor tussendoor dan een volwaardige maaltijd. Je kunt ze wel met andere hapjes combineren om er een volwaardig diner van te maken. Dim sum wordt niet alleen veel met andere hapjes gecombineerd, maar ook met thee. Dit heeft te maken met het ontstaan hiervan in de theehuizen van de stad Guangzhou. Naast thee serveerden de uitbaters ook kleine hapjes aan voorbijkomende arbeiders en reizigers.

Dumplings

Dumplings zijn heerlijke hapjes waar ieder blij van wordt. Dumplings kunnen gebakken of gekookt zijn en zowel gevuld zijn met vlees als met een vegetarische vulling. Dumplings zijn perfect te eten als ontbijt of lunch. Je kunt ze ook delen tijdens een diner met anderen. Je hoeft alleen maar de dumplings in sojasaus te dippen en eet ze vervolgens op. Zo krijgen ze een net wat rijkere smaak. Dumplings kun je eten in Chinese of Aziatische restaurants, maar zijn ook gemakkelijk zelf te bereiden.

Hong Shao Rou

Ook Hong Shao Rou is een populair Chinees gerecht en mag dan ook zeker niet onbesproken blijven als we het hebben over de Chinese keuken. Hong Shao Rou is rood buikspek van een varken. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Shanghai en wordt met gember, knoflook, suiker, sojasaus, rijstwijn, chilipeper en aromatische kruiden bereid.

Peking eend

En wat dacht je van Peking eend? Dat zal je vast wel kennen. Dit overheerlijke Chinese gerecht komt uit de stad Beijing en wordt veel onder lokale inwoners gegeten. Ook toeristen smullen hier maar wat graag van. In Europa wordt Peking eend veel met pannenkoekjes gecombineerd. Dit gerecht wordt op een speciale manier geserveerd, namelijk met suiker dat op de tong smelt. Ook krijg je verschillende bijgerechten bij Peking eend, waaronder komkommers en lente uitjes. De kleine pannenkoekjes vul je met stukjes peking eend gezamenlijk met de bijgerechtjes. Het resultaat is een overheerlijke smakencombinatie.

Ga jij ook deze gerechten uit de Chinese keuken proberen?

Het belang van thee bij Dim Sum

Dim Sum zijn kleine gerechten en worden geserveerd op kleine schaaltjes of borden. Lees hier meer over het belang van thee bij Dim Sum.

Waar kun je dim sum eten?

Ben jij benieuwd waar je dim sum kunt eten? Er is niets lekkerders dan het eten van dim sum.

Dim sum restaurants in Nederland

Zoek jij de beste dim sum restaurants in Nederland? Dim sum is werkelijk overheerlijk.

De lekkerste dim sums

Ben jij benieuwd wat de lekkerste dim sums zijn? Dim sums zijn enorm populair in Azië. En ook in Europa maken steeds meer mensen